Ruce
Anotace: S Otakarem Březinou to má společné možná jen nepatrné prvky symbolismu :-D
Proteklo mi skrze prsty zlato,
mezi zrnky písku,
a na dlani zbylo jenom bláto,
netěším se zisku.
Polité mám ruce černou tuší
a za nehty saze,
kdo by býval tušil,
že více skončí na podlaze.
A na jedné z šesti strun
mé španělské kytary,
zapomněl si Bůh Perun
trojzubec
a vílu Arielu.
V nečistých rukou falešné peníze
milejší mi držet bylo,
a se svou hrdostí kráčet do krize
s revoltou, se mi líbilo.
Však každý odpor bude potlačen
a po zásluze potrestán,
ne, my přece nikdy nepláčem
a nejsme na kolenou,
"Ryjeme držkou v zemi."
Přečteno 379x
Tipy 4
Poslední tipující: Boudicca, Netty de Touvenell
Komentáře (1)
Komentujících (1)