Nekonečno
Anotace: krátká báseň o nekončícím rozjímání
Řekni, co je nekonečno?
Možná bůh, jenž hasí věčnou
žízeň pivem odraženým
v přítmí sklepa "SVĚT".
Pod Tvou blůzkou nektar boží,
sejdeme se na nároží
v pivnici "U mesiáše"
odpoledne v pět!
Pověz, co je nekonečno?
Tisícihran s kolmou tečnou
geometra, PÁNA, jež má
uhrovitou pleť?
Podpatky Tvé zněle klapou
píseň mírně nestydatou,
slunce vrhá do rozparků
Tvojí sukně měď.
Sděl mi prosím šeptem slečno,
je-li bůh, či nekonečno
když u stolu dubového
mohu vyprávět
nad svící a táckem pivním
jak milenci lehkoživní
odezíraj´ze rtů svých pár
uloupených vět...
Komentáře (5)
Komentujících (4)