Rána
Anotace: Pro ty co prošli vojnou
RÁNA
Do oken už září
žlutý kotouč smíchu
jak silák se tváří
na obloze v tichu
Zas je ráno, zase práce
nechce se mi rychle vstát
po rozcvičce posnídá se
a na nástup jdeme spát
Probuzení je vytržení ze sna
který tiše nocí plul
probuzení jak rozepnutá vesta
kterou večer nezapnul
Po noci sladké
však večer jsi zas usínal sám
a ráno smutné
probouzíš se nelíbán
Ničí dech tě nezahřál
ničí stín tě neobjal
ničí očka ospalá
na nic se zas neptala
Ničí ústa
Ničí ruce
Ničí láska
Ničí srdce
Jenom „vylez“ na povel
abys chvíli neseděl
vyhul, vstávej, rychle slez
skládej spacák, včera jak dnes
Zas sehnutí pro odkopnuté trepky
a příprava na poklus
jen sedni si u svojí meky
jen si to jednou zkus
Propadneš hanbě v zelené škole
a řvoucí hlavy s kloboukem hrůzy
vrhají na tebe svoje blůz
Gumují, mažou ti z paměti lásku
zelenou barvou zatřou ti svět
a ty se chystáš, trénuješ křídla
pro ten svůj příští svobodný let
Komentáře (1)
Komentujících (1)