Letní déšť
Anotace: Milostná poezie/ Ze sbírky Hra světel a stínů
Tak zvolna a lehce padá letní déšť,
k závrati vůně tak omamná.
Čeří hladiny jezer a milých řek,
letní ta chvíle je záhadná.
Každý list stromu touží ty kapky nést,
by zlíbán sluncem léta směl být.
Sveden svou touhou a záhy opuštěn,
o letních přívalech může snít.
Jsem stejná jak strom, a ty jsi mým deštěm,
jak přicházíš snící zahradou.
Hvězda ranní se vzhlíží v rose ještě,
v letních ránech, s vůní nádhernou.
Přečteno 571x
Tipy 24
Poslední tipující: vodnař, susana načeva, jedam, Bíša, Holis, PANGÁSIUS, Psavec, zelená víla, hašlerka, modrá..., ...
Komentáře (3)
Komentujících (3)