Hledaje v knihách
Mrkací panenky hledají lásku,
ve staré knihovně mezi tisíci svazků.
Obrací listy, knihy se točí,
nikdy však nespatří světlo tvých očí.
Kdyby jen vzhlédly od starých knih,
nechaly vítr hrát si s jejich vlasy,
možná by rozpustil lékařský líh
lesk jejich očí a kreslené řasy.
Co však zmůže panenka s hlavou z vosku?
Látkovým srdcem bez svého mozku?
Dokáže navěky držet svou masku,
nikdy však nenajde svou pravou lásku.
Přečteno 421x
Tipy 12
Poslední tipující: ilona, fuu, Psavec, zelená víla, Veru, Bíša, mourner, labuť, Vlk v rouše
Komentáře (2)
Komentujících (2)