Konečná?

Konečná?

Anotace: Konečná, zpověď ¨básníka¨

Proč vlastně píšu tyto řádky.
já nechtěl jsem, řeklas že není cesta zpátky.

Že mám teď já tvou dýku v srdci.
Vím,měl jsem to čekat nemůžu si pomoci.

Přesto děkuji ti za krásné chvíle.
Někdy černé jindy bílé.

I za probdělé černé noci.
Kdy žít jsem začal pod tvou mocí.

A omlouvám se, že tak málo
v básních pravdy je zapsáno.

Ale kdybych jenom pravdu psal.
Tak co o tobě báseň, to román.

No tak dost už, snad ve smrtelné křeči
nebudu mít nasládlé řeči.

Zemřu aspoň bez cti tak
jak umírá můj zloděj, kmet či pavouk.

Vtom básník s dýkou k zemi pad.
Mám vůbec básníkem se nazývat?

Vždyť to nejsou vůbec básně.
Jen zpovědi, osudy a tajná přání.

Co psal jsem pro radost, žal, lásku
či jen tak z nic nedělání.

Na vás nechám co čtete mé poslední řádky.
Zda psát dál má ještě cenu.

Když básník ztratí svou krásnou můzu.
Svou vysněnou ženu.
Autor Eru Alonnar, 11.02.2010
Přečteno 414x
Tipy 12
Poslední tipující: Radek.oslov.Šafárik, Koza, Jeněcovevzduchukrásného, zelená víla, Rootness, Psavec, nejsembásník, Romana Šamanka Ladyloba, CULIKATÁ
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
líbí

Nebyla to ta pravá - vysněná, když Tě opustila. Piš dál, múza čeká na Tvé pozvání...
Krásné, ST

03.04.2010 08:42:00 | Koza

líbí

Múza zase přijde. Snad... Možná jiná. Ale přijde. Věřím tomu.

06.03.2010 12:32:00 | mašinka

líbí

pocity zapsané do básní,
tvář čtenářů vždy rozjasní...

17.02.2010 18:52:00 | nejsembásník

© 2004 - 2024 liter.cz v1.7.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí