Večerní hudba
Anotace: Lyrika/Ze sbírky Hra světel a stínů
Ach, ta hudba večerní, jak tajemně hraje!
Oblohou proplouvá kouzelný svit.
To měsíc zpod mraků ze zvuků těch taje,
sám sebou okouzlen, o lásce touží snít.
To snáší se večer v něžném, tichém svitu,
v dojemných akordech snad srdce roztává.
Toužíme probdít noc, v tom klidu, do úsvitu,
při svících vonících se jen šeptává.
Ach, to ta hudba, za noci tajemně svádí,
jsme spolu, tak spřízněni temnotou.
Něžně se laskáme, noc se k nám již sklání,
klesáme spolu, zmoženi dřímotou.
Přečteno 439x
Tipy 29
Poslední tipující: Javavia, Bíša, enigman, ilona, hašlerka, Psavec, Kapka, WAYWARD, nejsembásník, Skalsky Pavel, ...
Komentáře (5)
Komentujících (5)