Za svetiel neónov
Za pouličného osvetlenia,
studenými chodníkmi,
keď nemáš snenia,
iba prechádzaš pod nočnými pomníkmi,
keď hľadáš, čo nemáš,
a čo nemáš, nachádzaš,
keď hľadáš pre srdce stáž,
podľa sna, v ktorom to vákuum výplňou nahrádzaš,
za šera, svetla lúčov,
ktoré chabo prenikajú,
hľadáš zväzok kľúčov,
čo človeka srdce Tvojmu odomykajú,
vzlietni do neónového blikania,
mávnutím krídel prázdnej tme odveť,
za neónového dažďa bubnovania,
uzrúc holubicu, v šarlátový jas s ňou leť.
Copyright © Juraj Hrom
Přečteno 432x
Tipy 55
Poslední tipující: pamp_elka, Markéta Hl., Koza, Zefi, Holis, WAYWARD, Divoženka1, Radek.oslov.Šafárik, s.e.n, Juan Francesco de Faro, ...
Komentáře (13)
Komentujících (13)