Příběh růže
Růže čímsi zraněná,
bez svobody, bez jména.
Vášní, touhou spálená,
v půli stonku zlomená.
Byla krásná, živá, plná sil,
když do dlaní ji polapil,
kdo krásu její dříve ctil
a trávil u ní mnoho chvil.
U něj, avšak stále sama,
všeho pro něj by se vzdala.
On však nechtěl, bál se snad
ji, byť jen krátce, milovat.
***
Dny tak dál plynuly,
týden už minuly.
Nikde však zatím žádný zlom.
Jinde ona, jinde byl on.
Nezbývalo mnoho chvil -
zánik její blízko byl
a ten na koho čekala
stále ještě vyčkává.
Čeká, stále vyčkává - sbírá síly.
Vyhrává?
Vyhrál - pozdě bylo však...
"Copak mě snad šálí zrak?"
Život její vzal si čas.
"Prosím vzbuď se, dýchej zas!"
"Za její život ten svůj dám,
sejmi vinu, kterou mám.
Čekal jsem a sbíral síly.
Bože můj, jak já se mýlil!
Čekal jsem až příliš chvil,
ach, kdybych předtím pochopil."
Čekal u ní - nocí, dnem.
Jen málokdy se nořil v sen.
Byl s ní každou volnou chvíli,
však život jí už nepolíbil.
Přečteno 590x
Tipy 49
Poslední tipující: Joe Vai, Pelican, Gabrielle, Zasr. romantik, Soledad, Holis, Vlk v rouše, strašidýlko-střapatý, Petbab, enigman, ...
Komentáře (11)
Komentujících (11)