Pocit
Anotace: pro mého nejbáječnějšího přítele, díky ti, že jsi
Sedím na parapetu v okně
připoutaná pohledem
ven
pozoruji kývající se strom
ve větru
v ruce držím knihu
kterou čtu
od konce
...
hladím její stránky
toužím zapamatovat si
její děj
dlaní
zachytit to
očím neviditelné
toužím
posbírat
vítr letící
v koruně stromu
za oknem
...
přivírám oči
jen opatrně dýchám
abych nevyplašila ten okamžik
co v sobě mám
potají
na měsíc zamávám
pohladím přes sklo okna
jako bych v tu chvíli
vzlétla
...
Popíjím zelený čaj
pozoruji hvězdy
co dnes nesvítí
přesto
v sobě je mám
...
Zavřu knihu
na jejím začátku je napsáno
Nikdo není daleko
a já i na dálku
tvou dlaň ve své
rozeznám
Přečteno 442x
Tipy 32
Poslední tipující: PIPSQUEAK, Labanda, NikitaNikaT., Dota Slunská, ilona, PPetrushka, Zasr. romantik, enigman, Mbonita, CULIKATÁ, ...
Komentáře (11)
Komentujících (11)