Nečiň lásce
Slunce dnes září trochu víc
a v noci se ti zdálo,
že jsi s ním,
že obrací osud přívětivou líc
a ke štěstí ti stačí velmi málo ...
... jen jeden dotek,
jedno zavolání,
v polibek vůbec ani
nedoufáš.
Poslední dotek,
ještě jeden, jeho dlaní
a polkneš slzy,
až se zeptá,
zda-li vzpomínáš.
I slavík křídla
sobě tisíckrát už sedral,
to pro růži,
k níž láskou zahořel
a motýlu žár slunce
krásu sebral,
než s touhou v srdci
k němu doletěl.
Tak nečiň lásce,
když ti křídla pálí,
nač růži její trny vyčítat.
Zas zmizí loňské smutky
kdesi v dáli,
až sladký doušek
dá ti ochutnat.
Přečteno 469x
Tipy 53
Poslední tipující: enigman, Holis, Manon.H, střelkyně1, jedam, poustevník Jirka, Pevya, WAYWARD, Paulín, ilona, ...
Komentáře (15)
Komentujících (15)