Panenka z porcelánu
Anotace: Stará inspirace, nový impulz
Světlo svíce zhlíží marně,
na místo prázdné,které tajně
střežíš přes den jako jedna z nich,
pevnost z hradeb starých knih.
Však probudíš se,zanech snění,
odchod slunce všechno změní,
jak z nebe nechala ses snést,
za přání padajících hvězd.
Jak milenci se k sobě vinou,
dva páry noh pod peřinou,
na moři z bílého peří,
své tajemství si střeží.
Tanec dravců uprostřed noci,
Světlo ze tmy ve své moci,
Chtít udržet kouzlo okamžiku
Marná touha,zmizí v mžiku.
Měsíc zvláštně zazáří,
když ti náhle po tváři,
tečou slzy z porcelánu,
očí v barvách tulipánů.
Noc co noc, panenko, vracíš se mi,
ze sna o nesplněném objetí,
den však příjde,ztrácíš se mi,
proměníš se,toť tvé prokletí.
Přečteno 445x
Tipy 11
Poslední tipující: Házté, hašlerka, Mbonita, hypertenze, CULIKATÁ, Houda, jaroslava anna
Komentáře (4)
Komentujících (4)