Poklady
Hľadím z okien,
za noci, v tme,
preberám desiatky tvárí, mien,
všetko sa plní akoby vo sne,
v pohľade na hviezdy,
v ktorých vidím Tvoje oči,
pokoj pri úvahách vo mne sa hniezdi,
hoc svet vôkol je v nepokojnom kolotoči,
tá neskorá tmavosť na mňa siaha,
no kľud je opojný,
odtrhnúť sa je márna snaha,
nočne som pokojný,
s nocou myšlienku zdieľam,
z brokátu pokožka, líce, pohľad,
patria k najkrajším dielam,
vďaka Ti Bože za ženy, ten poklad.
Copyright © Juraj Hrom
Přečteno 396x
Tipy 49
Poslední tipující: Koza, Bíša, Kara Lee Exl, WAYWARD, Holis, s.e.n, susana načeva, Zefi, Markéta Hl., zelená víla, ...
Komentáře (15)
Komentujících (15)