Hranatá
Anotace: Pokus o sonet.
Sbírka:
Mimoděk
Ráno jsem spadla z duhové roury,
sklouzla jsem Picassovi do oka.
Jsem hranatá, stejně jako coury,
tak toužící lásek se nalokat.
Vidím modře. Vlny města ječí.
Nebe nasáklo modrým obdobím.
Inkoustový déšť hrdinské řeči
ze rtů mi smývá. Já se nezlobím.
Křídou kreslím rovnoběžky světů,
notové osnovy našich staccat,
party, které smetu z parapetu.
Je večer, Picasso zavřel oči.
Vypadla jsem do tmy jeho vrásek.
Jsem hranatá. Odpusť mi ten zločin.
Přečteno 826x
Tipy 65
Poslední tipující: Paulín, V.N.Losinský, ilona, fuu, Dameira, Vlk v rouše, teo7322, Dota Slunská, Strixa, patrikus, ...
Komentáře (11)
Komentujících (11)