tři přání
Anotace: Když přijde kouzelný děd z pohádky
Z ničeho nic,
objevil se kouzelný děd z pohádky
a řekl: "Holka soustřeď se,
teď není čas na hrátky:"
Přemýšlej co chceš, rychle.
Splním ti tři přání.
Já hned vyhrkla:
"Chci si užívat ne přežívat,
a být svou vlastní paní"
On zamával kouzelnou hůlkou
a děl ať se tak stane
a najednou mé vlastní já
začalo si říkat pane.
A už na mě spěchá s druhým přáním,
prý bohatství i moc,
vše je u něj k mání.
Já ale chci,
aby moji blízcí byli zdraví
a po mém boku stál
konečně ten pravý.
Děd se šklebí,
jak jen jsem neskromná,
ale ať se prý stane,
jak stát se má.
A už mě nutí do třetího přání,
můžu prý chtít světový mír
nebo ať se přede mnou celý svět klaní.
Jenže mě zakručelo v břiše
a já pomyslela na pečenou husu,
dědek se jen zasmál,
že snad mám nedostatek vkusu.
Dal mi k ní dva pekáče
se slovy,ať z jednoho jím husu
a do druhého ať se hloupá dušička vypláče.
Ale já nechci plakat,
jsem úplně šťastná,
jen z husy mi bylo trochu těžko,
byla příliš mastná.
Komentáře (3)
Komentujících (3)