Kroky vo svite Mesiaca
Pár krokov s tebou som v tanci urobil,
vypnutá myseľ,
mesačný jas ťa trblietavosťou ozdobil,
prázdnota kvíli.
S tvojím zrakom, obočím,
hĺbkou teba,
stráca sa reč, iba do tichosti vládzem a bočím,
a vyprahnutosť plače.
V zajatí z vlasov prameňov,
prechádzam slastnou premenou.
Dotyky duší,
keď srdce tak hebko búši,
keď je dlaň o dlaň opretá,
bytosť je do povznesenej beloby odetá.
Jeden krok, ani dva nestačia,
túžby cupitať s tebou v tanci,
po lemoch luny stále viac tlačia,
smútok už zahynul.
Som v zajatí teba, Mesiaca,
väzňom radosti, súznenia symfónie,
väznica, tak nádherne desiaca.
Copyright © Juraj Hrom
Přečteno 373x
Tipy 44
Poslední tipující: Markéta Hl., Bíša, Zorenka Ježková, střelkyně1, Zefi, Elza511, jedam, Mbonita, Holis, Házté, ...
Komentáře (14)
Komentujících (13)