Přivři oči, začni číst
to hustě popsaný je list
léty, kdy mu vřela krev
a vznikal jeho reliev,
mlhou stal se těžký dech
na postříbřený když pad plech
tak přivři oči a čti dál
jak mezi noži tancoval
až mnohý dostihl jej ranou,
tak duši nosil rozervanou
než z dáli kdes tichý plamen
kříž stesku sežeh s jeho ramen,
čti o trestu i o nevině,
pomalu, ne však líně
písmen ber se karavano
přes list, kde dosud nedopsáno
***
JIří senior
06.05.2010 10:16:00 | j.c.