Záře tvých horkých prstů uvadá
je líná, poryvem větru uhasíná
tvé prsty odkvétají
jako pampelišky v jarních loukách
a vlídný vítr je rozfoukává
do dálek vlahých
lehce dopadá jarní déšť tvých očí
na mou tvář
a já jsem vzdálenější
než dřív
usínám na stohu posečené trávy
a cítím vůni jara
jež pomalu a jistě vyprchává