Bojím sa..
Bojím sa o Slnko
môj sluch ma nemýli
poznám ho po zvukoch
- frekvenciu zmenili
hoc aj za Zemou je
celú noc v zákryte
nemôžem spať, vy hej?
(že sa nehanbíte)
dvíha ma z postele
tremolo pri srdci
studí chlad, po tele
celý sa trasúci
podídem k oknu a
do tmy sa opýtam
vstať sa neokúňam
s hviezdami som tu sám
nikto ma nevidí
ani nevysmeje
nahý som, nekrytý
bez citu - iste nie
hviezdy mi pošepnú
tisícmi hlasov z tmy
- kto Ti už o Slnku
povie viac ako my?
miluj ho, ľúb čím viac
tým skôr ho vyliečiš
ľudsky takpovediac
- rob, čo vieš, ak chceš, píš
básňami oblep ho
kým sa Ti uzdraví
do rána modrého
ako kvet púpavy
vykukne z oblakov
zohreje nočný chlad
ľúbi Ťa rovnako..
ako Ty máš ho rád
Přečteno 280x
Tipy 20
Poslední tipující: PIPSQUEAK, Dygi, zelená víla, enigman, Divoženka1, Psavec, labuť, jedam, Kett, Markéta Hl., ...
Komentáře (3)
Komentujících (3)