Náruč snů
Anotace: už měsíce se snažím najít to slovo...
Mnohé měsíce tříštivých snů,
bez fábor a vlajících stužek,
co na prsou k poznání dívky nosívají,
už tolikrát zkouším se snít.
Vždyť Vy, slečno, bytost nejvíce poetická,
v myslích, zákoutích černých stínů,
pro Vás tam buší srdce romantické,
co do koše každičkým tlukotem se blíží.
Slovy už roky snažím se najít podstatu,
to jediné slovíčko, které by znělo: lásko,
a v sobě by skrylo nenávist za zamlženými
okny prvních jarních autobusů.
Vlaji s fáborem na prvním máji,
s mraky loučím se náruči snů…
Přečteno 457x
Tipy 12
Poslední tipující: Nekonečnost, Psavec, Mbonita, CULIKATÁ, labuť, Květka Š., Mraveneček, ziriant
Komentáře (1)
Komentujících (1)