Proč
*
extáze hudby
oddala se pohybu a volnosti
spirály létaly až k černému nebi
jako hadi
proplétaly svá zlatá těla
tančila v reji
dotkla se čísi dlaně
a ta
přitáhla čas
pohled vody a slunce
rozvířila žhavý vzduch
země klouzala pod nohama
otáčela se v piruetách
rotující masiv je oddělil
a postrčil do jiné galaxie
potkali se u baru
podal ji velkého panáka
zvedla oči s němou otázkou
proč?
„protože jste krásná“
s myšlenkou na řítící se svět
a s tichou nadějí
polkli své stíny
nechala doznít chuť
naznačila dotek na jeho knír
mávla a stopla si Regulus
a on
vyklopil do sebe
tisíc zelenkavých okamžiků
a připomněl si své jméno
*
Přečteno 336x
Tipy 27
Poslední tipující: enigman, HarryHH, ilona, Šerpík 1, Kapka, WhiteSkull, s.e.n, Mraveneček, hašlerka, labuť, ...
Komentáře (7)
Komentujících (7)