Bílá katedrála
Anotace: Hluboko mezi dnem a nocí mého osudu
Bílá katedrála
Kopce zdobící horizont zeleně
a modře oblohy naplněné bouří
skrývají bílý drahokam
Jezera jisker naplněná láskou
občas vysichají na dno lidského bytí
a zabíjí přírodu kolem
Na náměstí přístavu života a budoucnosti
se rozléhá sněhobíle chladná stavba
na kopci schodů, kde racci sedávají
mezi lidmi v zábavě života
Hluboko v srdci dne a noci
kde občas ani jedno nenastane
a přesto převládá den i noc
Katedrála se sochami lidí před trubkami not
bez obrazů Krista a jeho následovníkků
Milující, ale občas zastřena hněvem
a zoufalostí
Má bílá katedrála
Přečteno 304x
Tipy 3
Poslední tipující: Philosophic Theory, Agniezka
Komentáře (0)