Smutný poutník
Seděl poutník na břehu Vltavy
Smutek mu stékal pomalu do dlaní
Na nebi hvězdička zářila pro štěstí
No tak ji chyť! Zabal ji do pěsti
Na zemi prach
V srdci strach
Bolestné vzpomínky
Ze srdce kamínky
Střípky bolestných ztrát
Na břehu Vltavy měsíc se odráží
Píše vzpomínky se srdcem v žalářích
Řádka po řádce ostře se vyrývá
Do duše zlomené, láska se vysmívá
Na zemi prach
V srdci strach
Bolestné vzpomínky
Ze srdce kamínky
Střípky bolestných ztrát
Postav se! Bojuj! Poutníku noční
Bez slzných pramínků tekoucích z očí
S ránem se probouzí i nová naděje
Nedovol soumraku, ať Ti ho zakryje
Přečteno 384x
Tipy 15
Poslední tipující: Karmínka, Gabrielle, Lota, Zorenka Ježková, carodejka, Xebeche, Skalsky Pavel, CULIKATÁ
Komentáře (8)
Komentujících (6)