Dvojhlasně
.
Chci pod dotykem sametových trylků,
jak ranní opar nad lužními lesy
pít z hrdla Tvého melodii chvilku
a pak se rozplynout,
ach rozplynout se kdesi
v sobě samé,
krásou Tvé písně neslýchané.
Zvonkohře tónů, tak hebké jako plyš
naslouchám odevzdaně,
pod kůži vtéká,
vábivá řeka.
Budu mít vlasy urousané,
to však mi nevadí, můj Pane.
Samotu svlékám, je mi na obtíž.
Ať píseň šťastně vzkvétá,
žije a roste v nás,
já k hlasu Tvému, lásko,
přidávám druhý hlas ...
.
Přečteno 550x
Tipy 44
Poslední tipující: Paulín, Holis, poustevník Jirka, Mbonita, střelkyně1, labuť, nejsembásník, janewe, Kars, Jarka, ...
Komentáře (13)
Komentujících (13)