Smíš se ptát, smíš hledat
Smíš se ptát, smíš hledat,
nejvěrnější podobu lásky,
co pluje nad oblázky,
chytit ji a doufat.
Neboť ona je tajemství,
které nahlas vysloveno či vykřičeno,
bojí se ozvěn,
bojí se uřknutí,
bojí se denodenní všednosti
a následné fádnosti.
Láska je zrcadlo nejčistší.
Zná tisíc příběhů z jejího života.
Které ji krášlí.
Které ji cítí.
Které jí jako kámen leží na srdci
a pouhé tři klíče padnoucí,
otevírají bránu nesoucí.
Přečteno 387x
Tipy 18
Poslední tipující: Veselý Drak, ta.cupka., Eru Alonnar, Psavec, Mbonita, hašlerka, Niky88, Bíša, Larey, Mates.21, ...
Komentáře (4)
Komentujících (4)