Myrta
Anotace: je to o kytce, není to o kytce..:)
Kdo kytku MYRTY slzami stopí?
Čí mysl probodnou vzpomínek kopí?
Kam vítr zavane její vůni?
Myrta je skutečnost i odraz v tůni..
Jak mocné jsou lístky touhy
a co je skryto v kořen pouhý?
Může odpustit duše bez květu,
nebo jen podráží a čeká odvetu?
Léčivá bylina s klauzulí skonu
zpívá si píseň zrádného tónu..
I kytička s myrtou svatební
v sobě má nádech pohřební..
Komentáře (0)