Štafeta zázraků
'
Se soumrakem noci probdělé,
za záclonou z ranních červánků,
uhladil jsem Tě, lásko má,
konečně do spánku.
Co chvíli půjdu za Tebou,
Hypnos už velí k činu,
Tvůj klidný dech kynutých bochánků
ukrývám pod peřinu.
Už dost bylo svodů
ve vůni snítky jasmínu,
vzdechů a úniků, objetí, průniků,
příště se k Tobě zase rád přivinu.
Ještě hlt vína,
co při dně zůstal ve džbánku,
teď už jen předat štafetu zázraků
Slunci a obloze z beránků.
.
Přečteno 351x
Tipy 24
Poslední tipující: Holis, Kapka, jita.1965, Gudula, zenge, hašlerka, Zasr. romantik, labuť, Květka Š., nejsembásník, ...
Komentáře (7)
Komentujících (7)