Chladivá páľava
V nežnosti čase,
keď lúče od vĺn sa odrážajú,
údery tepla do kolien zrážajú.
Kropaje potu chrbtom plačú,
v páľave sa ťažko dýcha,
vtedy sa najlepšie hlavičky do vody skáču.
V bezmyseľnom teple,
bez dychu, horím,
so Slncom sa borím.
Nepomáha voda,
horúčnatosť nesklamala,
pre žiaru som živná pôda.
Malý okamih zmeniť všetko vie,
ak uvidíš osobu,
čo pekelné teplo zmetie.
Keď zmrazí ťa pohľadom,
keď sú zimomriavky na tele,
akoby tebou prešla dlaň s ľadom,
a v chladivom tranze miznú kvapky na čele,
opúšťajú kvapôčky dlane aj obočie,
už neexistuje teplo, existuje iba to náručie.
Copyright © Juraj Hrom
Přečteno 405x
Tipy 51
Poslední tipující: Holis, Bíša, TetaKazi, Divoženka1, Lota, Hazentla, Kapka, zelená víla, hašlerka, Lady L, ...
Komentáře (14)
Komentujících (14)