Proč?
Proč nemohu ztratit,
co jsem nikdy nenašel.
Proč otáčím stránku
knihy, která není.
Proč se mi chce platit
mincí zrady Jidáše
proč klíč k mému zámku
rezne v pochybení.
A proč zítra vstanu,
když večer nespočinu,
na kopýtka koní
věřím z doslechu.
Proč ve lživém ránu
usmívám se po činu,
ač má dívka roní
slzy, bez vzdechů.
Komentáře (2)
Komentujících (2)