Nebula NGC 2392..
Volá mě jedna z hvězd, jenomže která
vždy kolem půlnoci
sám nevím - půlnoc je dnes, nebo včera
v obden, v čas budoucí?
skřípání osí hvězd poslouchám dále
rotují s kadencí
v souhvězdí Blíženců jsem nenadále
postižen absencí
soudnosti, když Ona vynořivší se
ze směsi snů fádních
nahá, jen v prstencích z hedvábní příze
jež v slzách nematní
volá mě jedna z hvězd, ze svého lože
slz, navstříc zářící..
..v čočce je vidět jen mlhavý kroužek
hlasu nemající
Přečteno 322x
Tipy 19
Poslední tipující: PIPSQUEAK, carodejka, jedam, Mbonita, Gabrielle, Jiná, Psavec, malá slečna, CULIKATÁ, Květka Š., ...
Komentáře (2)
Komentujících (2)