Slunce
*
Pralinkový polibek
se stopami kofeinu
dostal jsi na rty zesládlé pokušením.
Ohně v našich očích
zažehly požár
živený nejen potlačovanou touhou.
Tvé ruce
- dvě ještěrky na rozpáleném písku –
rozběhly se napříč mým tělem
a – společně se rty, které na chvíli pozbyly schopnost se usmívat –
laskaly každý centimetr mého chvějícího se já,
dokud nebesa neřekla: Dost!
Slunce se stalo červeným obrem,
aby s vědomím konce osvětlovalo zbývající okamžiky našeho bytí.
Paprsky měsíce
- nyní s rozpaky blednoucího pro umírající slunce –
stříbřily tvá nahá záda,
která – tak jako jas hvězd – pokrývaly mé polibky.
Roztavená měď rozlila se ti po hrudi,
tvá kůže vsakovala její vřesovou vůni
a ty jsi očarován šeptal mé jméno.
Pak každým heřmánkovým polibkem
dával jsi nevědomky základ novému Slunci.
To,
s ránem
– a vědomím umírajícího předchozího já –
ozářilo naše unavená propletená těla
a dalo naději následujícím dnům.
*
Přečteno 361x
Tipy 4
Poslední tipující: Jiparo, Agniezka, CULIKATÁ
Komentáře (0)