Za obzor
jsi teplo na pomezí vesmíru a dlaní
jsi voda pod kořeny útesů
předurčena k milování
nejsi než dech deroucí se v lůno plic
slunce beroucí si méně nežli nic
jsem padající tělo chlapce
ze střechy stromu
když zacházíš za obzor z nepochopených modřínů
a cituchtivých lip
slova klesají mezi kříže do listí
jsem hluchá krev na bílém límci
hádavých akátů s ostny vlastních pravd
tlejících zkušeností v podkoří času
když konečně vše jsem zvěděl
ni z té výšky nedohléd jsem stop tvých
přesto někdy do záhybů růží pršíš
a do kůže mi trny ryjí requiem za samotu
víš, že mě bolíš
když chytám odlesky tvých slzí
a štěstí je tím co tolik mrzí
Přečteno 381x
Tipy 29
Poslední tipující: Žqáry, zíťa 2, Bíša, s.e.n, carodejka, Gabrielle, ziriant, labuť, Mbonita, Giginka, ...
Komentáře (8)
Komentujících (8)