Jak vysvobodit z okovů laň
Lehněte si k lani tak daleko,
aby o vás věděla, ale neviděla vás.
Setrvejte tak dlouho, jak bude třeba.
Možná budete muset setrvat několik dní.
Teprve když je laň klidná,
můžete se přiblížit na dohled.
Každý den přikročte o srnčí stopu,
až se dostanete tak blízko,
že cítíte její dech
Dívejte se jí do očí a čekejte,
dokud docela neucítíte její bolest.
Teprve tehdy se pomalu a opatrně
dotkněte okovů
a vší silou je roztáhněte.
Čekejte,
dokud laň nevytáhne svou nohu
a velmi pomalu i přes vyčerpání
okovy opět sevřete.
Teď přijde to nejtěžší.
Nehýbejte se,
dokud laň neodejde,
a ponechte si její bolest
jinak by byla celá ta práce marná.
Komentáře (0)