Nahá půlnoc
Stál jsem stranou
a trochu bez sebe
když se nad řekou
rýsovala tvá
hladká silueta
A nebe hořelo
nedočkavostí
jako moje dlaně
Trochu jsem nechápal
ale bylo mi dobře
z nevědomosti
Byla jsi stříbrná
jako řeka
a moje duše
byla mimo tělo
Hvězdy uzavíraly
ten zvláštní kruh
u tvé pánve
kam spadaly
konce tvých vlasů
jako tečky za větami
Neměl jsem slova
tak vhodná pro
metafory
tvé krásy
jako malý kluk
co se dívá
klíčovou dírkou
Ani odvahu se tě dotknout
Byla jsi jako
labuť
na skice
pařížských umělců
jako loreta
Byla jsi se mnou
a já byl sám
a nechápal jsem
jak může krása
ranit
bolest jsem
však téměř
necítíl
protože tvůj nůž
byl jen
symbolický
ale nelhal
Měl jsem však strach
že se budeš smát
mojí vážné tváři
Víc než že tě nepochopím
nebo že mě k sobě nepustíš
Třásly se mi ruce
a byla jsi hluboko
ve mně
cítil jsem tvou chuť
při každém vyslovení
tvého jména
a šeptal
tě
s láskou
...
do oblak
Přečteno 444x
Tipy 12
Poslední tipující: Marquizzzka sarkastoptiminihilistka, teď už nikdo, Gabrielle, CULIKATÁ, hanele m.
Komentáře (3)
Komentujících (3)