Kráčení
moje milá
brodím se krásnem
když v bystrém toku
tvé šlépěje hlídám
vedou mne k studýnce
usnulé v podvřesí
čiré nad křišťály
svítám
moje milá
nocí když o mně míníš
bojíc se tmy
leč roucho hvězd
nesejmu z oblohy zcela
by svit předjitřní
dolétl v zorniček tůň
a plamínek zahoří v očích
vzkleneš-li paže až
v alabastrový zvon
roztančíš vlasů háv
a rozemne paprsky
hebkost dlaní
na barevná vlákna dne
a ryzí něhu
Přečteno 381x
Tipy 22
Poslední tipující: Žqáry, zelená víla, Zasr. romantik, carodejka, Mbonita, Gabrielle, hanele m., modrá..., Skalsky Pavel, Dota Slunská, ...
Komentáře (4)
Komentujících (4)