Sobec
Kolik citu ukrývá se
v lidských srdcích?
Kolik zmaru ukrývá se
v lidských slzách?
Je toho všeho víc, než tušíš
a já mluvím tak,
jak narostl mi zobák.
Kolik pravd ukrývá se
na světě.
Kolik křivd duši
ti zasáhne?
Je toho všeho víc, než tušíš
a já mluvím tak,
jak narostl mi zobák.
Kolik teskných melodií
tvoje uši dokáží snést?
Kolik břitkých slov a svinstev
dokáže člověk člověku
do tváře vmést?
Je toho všeho víc než tušíš
a já mluvím tak,
jak narostl mi zobák.
v lidských srdcích už není cit.
A oči jsou plné
bolesti, slz a zmaru.
Pravda není.
Křivdy?
To už je záležitost davu.
Neslyšíš teskné melodie,
protože neposloucháš.
Břitká slova a svinstva
kolem sebe metáš.
Nemůžeš tušit ani v nejmenším
a přece víš.
Mluvím tak,
jak jsem se narodila.
Mluvím tak,
jak neměl jsi to rád!
Přečteno 337x
Tipy 2
Poslední tipující: Niky88
Komentáře (0)