a dým z cigaret mě hladí v noci
Poslouchám Mozarta, Vivaldiho
či Bethovena
když pozoruji hvězdy rožlých oken
a cítím zimu léta
uschlá pod peřinou
jako růže co mi visí na stěně
zapomenutá jako plakát pana Saudka
"Marie se rty"
který jsi mi slíbil přinést