Anotace: možná, nuda, nevim, ahoj
nech nekonečnost spolknout tě
jako vteřinu všedního rána
aby jedinej okamžik
pohledu mezi mužem a ženou
zůstal navždy zářit
mezi vzdálenými světly
nočních výprav
rozevřené hrdlo volnosti
hučí jako splašená řeka
a ta výška je nic proti
vzdálenosti k jejímu
něžnému doteku
zas vodit ji můžeš loukou
kde v trávě dýchá slunce
tam se leskne její nahé tělo
a stébla kolem se klaní
a ohnivý kotouč raději
mizí za okraj lesa
a jen mezi stromy občas
ze zvědavosti vykoukne
vše se zahalí stínem
řeka se valí přes kameny
a promlouvá k tobě, říká:
"Neváhej, přijmu tvé slzy
za své, však se podívej
nebudou zde samy."
jediný krok
a ten pohled
mezi mužem a ženou
navždy zmizí
Naopak, já jsem se vůbec neztratila...verše se nemusí líbivě houpat. Ta báseň má v sobě příběh ohnivé lásky a její ztráty, pokud dobře chápu a je moc pěkná...ST
02.11.2010 21:17:00 | Sladkalu
Přijde mi to zbytečně natažené, zdlouhavé, některé pasáže se i líbí ale u jiných jako bych se ztratila...
02.11.2010 11:12:00 | whiolet