Čajová růže
a vedle hrnek s kávou
ještě vřelou
Čajová růže
s rudými plátky krve
na rtech
a ostny na štíhlém těle
po pás v horké kávě
sledována očima
v párech
nad hlavou
Čajová růže
libá i odsouzeníhodná
očima svýma
se dívá
na tu která ji dostala
a která nad kávou
při pohledu na ni
plakala