Můj básníku...
Vezmi si prosím,
papír a pero,
piš svým
umem básníka.
Napiš nám dvěma
trochu něhy,
za vlažného
večera.
A polibek malý,
daný ráno
pro krásný den,
pro lásku.
Napiš nám úsměv
do každé vteřiny,
neboť smích
jde k duhu.
A tichou krásu
do všedních věcí,
pak s velkým obdivem
tichou pokoru.
Napiš nám radost,
slzy i štěstí,
malou hádku -
koření života.
A prudkou vášeň,
závrať i touhu,
nádhernou bolest
v slabinách.
Napiš nám snění,
doufání, naději,
kousíček citu –
celé bohatství.
A hlavně napiš
nás dva v objetí,
mě jako květinu
a Tebe – mé slunce.
Napiš nám,
můj básníku,
křídla pro let
ke hvězdám.
Přečteno 440x
Tipy 30
Poslední tipující: Vlk v rouše, Zlatičko, Psavec, Holis, Radek.oslov.Šafárik, Petbab, Bona, Gabrielle, Bíša, Diablo 503, ...
Komentáře (3)
Komentujících (3)