Snění
Chvíli cítím radost a chvíli zase smutek,
kdybych nemusel být tady, tak bych hnedle utek.
Daleko, pryč od lidí, někam do neznáma,
tam kde čistý vzduch je a na lukách sláma.
Sám s dívkou svojí, krásnou jako růže květ,
byli bychom sami a patřil by nám celý svět.
Slunce by svítilo, ptáci v křoví zpívali
a my by se pod rozkvetlou třešní líbali.
Osud však nepřeje krásným, romantickým snům,
život se podřídí monotónním všedním dnům.
Pak přijde víkend, já myšlenkami k ráji spěji,
nad ubohostí své prostoty jen se pousměji.
Přečteno 428x
Tipy 5
Poslední tipující: Rootness, Findë, Gringer, CULIKATÁ
Komentáře (2)
Komentujících (2)