Černí Andělé
Anotace: Život je nepředvídatelný! Třeba mě brzy potká..(něco pěkného) Zadaným tématem inspirováno minimálně.. S básní to nemá nic společného, ale Šťastné Vánoce Vám všem!!
Téma bylo zadáno takto:
Noc houstla jako zeď a pohltila svět,
můj pohled tušil tvůj a pátral po tvých přáních
a vpíjel jsem tvůj dech jak sladkost, jako jed!
Tvé nohy složily se v bratrských mých dlaních,
noc houstla jako zeď a pohltila svět.
(Charles Baudelaire; BALKON. Překlad Vítězslav Nezval)
----------------------------------------------------------
Jako malý, namočil jsem svojí duši v inkoustu
a
má křídla zbarvila se do černa
čisté srdce zmizelo už v mládí
myšlenka na smrt je tak dotěrná
ve chvíli kdy samota tě trápí
Po léta jsem se toulal sám
miloval ticho co není vidět
anděl co odolal nástrahám
a naučil se nenávidět!
pak s ledovým srdcem..
potkal jsem tvoje jemné oči
uviděl tvůj úsměv a podlehl
blesk prolétl zlomenou duší
když na tebe jsem pohlédl
s láskou
a s černočernou svatozáří
chci políbit slzu na tvé tváři
rád bych se vzepřel kalendáři
a zastavil čas co nese stáří
vzal bych tvoje starosti
přečetl je a potom spálil
poslouchal tvé bolesti
a křídly bych tě
vždycky chránil
byli bychom
dva
černí andělé
co létají si v elipsách
s jizvami na duši i na těle
prostě jen dva
andělé
co se chtějí smát..
Jenže
noc zhoustla jako zeď
a pohltila svět,
a já nevím jestli
mám na to
k tobě
doletět..
Přečteno 807x
Tipy 71
Poslední tipující: Demotivovná Dezorientace, jitka.svobodova, Majdalénka, Juan Francesco de Faro, drsnosrstej kokršpaněl, Noc17, Monsignore, lucajda89, kroužek, fuu, ...
Komentáře (14)
Komentujících (14)