Pretože ti verím
Anotace: Noc houstla jako zeď a pohltila svět, můj pohled tušil tvůj a pátral po tvých přáních a vpíjel jsem tvůj dech jak sladkost, jako jed! Tvé nohy složily se v bratrských mých dlaních, noc houstla jako zeď a pohltila svět. (Charles Baudelaire; BALKON.)
Sbírka:
Duša raja (The Soul of Eden)
*
Noc zmenila sa v kameň a s ňou celý svet
Tma zhltla môj spánok, ani mesiac nevidieť
S rukou v tvojej dlani a vo vôni perín
Spokojne si snívam
Pretože ti verím
Niekedy som sama v tej kamennej noci
V myšlienkach však s tebou, nádherný to pocit
S plyšákom od teba a vo vôni perín
Spokojne si snívam
Pretože ti verím
Ani chlad tej tvrdej tmy
Nezmrazí to, čím sme si
Jeden druhému nad srdcom i dušou bdieme
Môžeme si veriť
To od prvej chvíle vieme
*
Přečteno 460x
Tipy 28
Poslední tipující: Taog, Gabrielle, Romana Šamanka Ladyloba, James Libustka, její alter ego, Mbonita, Divoženka1, jedam, carodejka, maliska, ...
Komentáře (5)
Komentujících (5)