Anotace: jak básníci přichází o iluze, jak básník přichází o city... děkuji za komentáře
Sbírka: jen život...
Věz, ač to bolí, tak ty musíš jít dál,
jen svoji víru přece nepodpal,
vím, lidská krutost tuze prudce bolí,
zraní, a pak ty rány posypou i solí.
Nutí to k vzdechům, výkřikům i proklínání,
a to vše, proto, že není láska příliš k mání.
Přesto ti říkám, nadále chtěj snít,
a iluze své nedej zahubit.
Věř mi, vím, že jsem pro tě někdo cizí,
tak to, co říkám ti tu, úmysl má ryzí,
nenechej se obrat o to hořkosladké známé,
vždyť sny a iluze jsou mnohdy vše, co občas máme
Přeji ti hodně štěstí, a nedovol, aby nějaká část Tebe byla udusána něčím nezájmem.
Mimochodem, moc pěkná báseň :-)
14.01.2011 22:38:00 | Anjesis
Básník má iluze, fantasii, sny a ty musí i když nechce napsat na papír.Ale, najít sám sebe a mít se rád není iluzí, to je cesta k přežití.
14.01.2011 20:09:00 | Elisha