Láska tak noži se podobá,
s bolestí jsou sestry.
Hle ta podoba.
Obě se ti do srdce dostanou,
avšak ruku v ruce jdou.
Nejprve šíp lásky tě zasáhne,
poté bolest nožem tvé srdce rozpáře.
Na dvě půlky ho rozdělí,
sbohem lásko.
Nikdy se nesetkáme příteli.
Malá smutná sedmikrásko.