..za tajemstvím..
Anotace: aneb když se slije Enigman s Therionem / a v hlavě je láska...
Sbírka:
..splétání pramenů..
Oba jsme putovali
za tajemstvím;
On po zemi svých věrohodných gest
Já po nebi svých povětrných cest
V celém svém ženství
co vášeň vzdušnou halí…
Svačil / snad opuncie, jisté to však není
divíc se, že zas naletěl
když větru kráčí v ústrety /
Navštívil orákulum, přeměřil planety
pohleděl do mapy, kudy by vlastně šel
aby se vyvaroval dalších zaklínění…
A když tu náhle v mlze roztržení
roztály představy a město zhmotnilo se
v podestě jehlanu. A v jeho kolmé ose
se sen na Lemurii změnil…
Oba to viděli. A oba současně to vnímali
Slast s bolestí
A sílu sil, co hodlala je obalit
Pohlédl na ni jako na scestí
Jak na amforu bezednou, však plnou chutí
Jak na niterné zavanutí
A ona s úsměvem jen děla;
„pokoj s Tebou poutníče plavčíku.
Tak jako častokrát jsem Tebou rozeznělá“
…a z hlubin volání od písní sasanek se dotklo jejích kotníků…
Přečteno 445x
Tipy 42
Poslední tipující: labuť, zenge, váhy, Žqáry, mida, isisleo, Dota Slunská, Helena Lovecká, Kapka, Bambulka, ...
Komentáře (8)
Komentujících (8)