V zárodcích
Anotace: ...v těch nejmenších...
Tam
pod stébélky trávy,
kde cvrček si píská
a rosa vypráví,
jak ze skal vodopád
stříbřitě tryská…
Jak déšť tak rád
jemně cinká
o tenké klasy
a sedmikrásce smáčí
běloučké vlasy,
když ještě spinká…
Jak zobáčky ptačí
polekaně ucukly,
když se koukají,
jak vlastně babočky
se v klubíčkách zakuklí,
že nejdřív si hrají
na schovávanou
a pak svět rozzáří
těmi svými očky…
Jak lastury šumí
a s větrem vanou
až krajinu rozjaří
do horských kót,
jak zemi ztlumí
v rozpálených snech
a do všech not
rozezní pomalu
léta ztichlý mech…
Jak vprostřed úvalů
pod stébélky trávy
u klidného potoka
rosa břehy třísní,
dýchá zhluboka
a lístkům vypráví,
jak mráz, co se tísní
v šlahounech jahodí,
opatrně praská
a v tichu se tam rodí
snad možná
… _ _ _ _ _ …
Přečteno 311x
Tipy 33
Poslední tipující: A. V. Nýmand, šuměnka, Noc17, Berry, ZILA78, Tomáš Přidal, James Libustka, labuť, JohnyD., Javavia, ...
Komentáře (4)
Komentujících (4)