Anotace: ..věnováno.....v inspiraci Petra Hanky..................http://liter.cz/Basne/316358-view.aspx
motýlci...
...zas objeví se s jarem
paletě květů protiklad
zasněni v svém letu třepatavém
vítězi zimních barikád
***
Jiří
02.02.2011 19:40:00 | j.c.
říká se;
že víly křídlům třpytky malují
že díky nim jsou pely o kráse
že něhu na ně fouknou a tělo pohladí
ať potom s větrem v květech jemně dovádí...
* * *
s tím vším spojena láska
s tím vším je souznění
tou spojnicí, co laská
v chmýřeném pábení...
02.02.2011 09:24:00 | šuměnka
dobrý básník si umí ukořistit svou inspiraci, výborný pak z ní vytvoří dílo přesahující ... horizonty :) což se podařilo :)
02.02.2011 01:50:00 | blue