Vlčí mák
Anotace: Nejlepšímu kamarádovi
Hledala jsem růži
na louce plné květů
rty utopené v růži
já hledala ji, je tu?
Vedle mě kvetl mák vlčí
a já slepá se rozhlížela
a dálky rozmazané mlčí
proč jsem to podstatné neviděla?
Dálky jsou nejisté
netřeba je chytat
to blízké je na dosah
proč s jistotou hýbat?
Rostl tam obyčejně
beze vší vznešenosti
a přec nevypadal stejně
k mojí překvapenosti
Jiný toho druhu
nebyl opodál
v květinovém kruhu
zářivě se smál
Chtěla jsem ho utrhnout
pro potěchu, něhu
život by mu pak nevrátilo
ani tisíc stehů!
Nechtějte vlastnit -
tím zabíjíte druhé
i já nechala kytku žít
s vědomím že nebude moje
Můžu jen věřit
že neutrhne jej jiný
že mi po něm nezůstanou
jen ze vzpomínek stíny...
Přečteno 380x
Tipy 8
Poslední tipující: její alter ego, jvacl, Gabrielle, CULIKATÁ, Trystan ap Tallwch
Komentáře (0)