Ach básníku plný bolesti,
co chybí mu lásky neřesti...
... ach anděli s polámanými křídly,
jsi jako koryta, s vyhaslími vřídly...
... člověče plný touhy a zatracení,
nepropadej ďáblu, ni Bohu mámení.
Láska je život a život láska,
ač není zrovinka na dosah,
buď rád, za její štěstí,
za oči jiskrné, ač není Tvou paní...
Ty vše před sebou máš,
aj ty se, člověče, dočkáš.
17.03.2011 21:53:00 | NikitaNikaT.